Hernieuwbare energie is altijd een goede keuze. We begeleiden je graag richting een meer duurzame woning. Samen bespreken we je noden en wensen om zo tot een voorstel op maat te komen.
Je energie deels of helemaal zelf produceren? Da’s goed voor de planeet én je energiefactuur. Win-win!
Op zoek naar een laadpunt voor je elektrische of plug-in hybridewagen? We helpen je graag op weg.
Onafhankelijk worden van het net? Een omvormer en thuisbatterij maken het mogelijk.
Verwarm duurzaam én geef de EPC-score van je woning een steuntje met een lucht/lucht- of lucht/water-warmtepomp.
Zonnepanelen kunnen op vrijwel elk dak geplaatst worden. Ook tuinopstellingen of muurinstallaties zijn mogelijk. Om een optimaal design te ontwerpen, bekijken we graag dit situatie ter plaatse. Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? We komen met plezier ter plaatse.
De prijs van een installatie is afhankelijk van het type dak, het kabeltraject, en de gewenste materialen. Omdat we graag een correcte offerte bezorgen, maken we deze prijs enkel op bij een plaatsbezoek.
Een gemiddeld gezin plaatst vaak 12 panelen. Hiervoor betaal je, afhankelijk van de technische situatie en gebruikte merken, 5000 tot 6000 euro. Deze prijs is inclusief btw, plaatsing en keuring.
We gebruiken enkel Tier-1 zonnepanelen met een productgarantie van minimum 25 jaar. Daarbovenop krijg je nog een vermogensgarantie: ook na 25 jaar geniet je nog van 87% rendement!
Langere garanties zijn ook mogelijk. Je kiest zelf voor een fabrikant waar je je het beste bij voelt.
Wie nog een analoge teller heeft, ziet zijn teller terugdraaien als de zon schijnt. Op deze manier speelt het net voor batterij. Hiervoor betaal je een vergoeding, bekend als het prosumententarief.
Wie nog een analoge teller heeft, kan in principe zijn volledige jaarverbruik dekken met de productie.
Helaas wordt deze uitgefaseerd. Let op, niet alle analoge tellers draaien terug, en bij een dag/nacht teller ‘verlies’ je zonnestroom overdag, terwijl je er ‘s nachts nog koopt. Vraag meer uitleg aan je adviseur over je specifieke situatie.
De apparaten in je huis of bedrijf worden in eerste instantie voorzien van stroom vanuit je zonnepanelen. Dit heet zelfverbruik. Is er meer verbruik dan productie? Dan wordt de stoom vanuit het net aangevuld. Is er meer productie dan verbruik? Dan wordt de zonnestroom terug op het net gestoken. Hiervoor ontvang je een injectievergoeding.
Omdat je bij zelfverbruik geen energiekost én geen distributiekost betaalt, is het dus belangrijk om zoveel mogelijk verbruik en productie op elkaar af te stemmen.
Dit kan je doen door verbruik te spreiden, de oriëntatie van je panelen aan te passen, of met een thuisbatterij.
Een gezin met 2 buitenshuis werkenden, raakt gemiddeld aan 25-35% zelfverbruik.
Met een thuisbatterij kan dit makkelijk stijgen naar 80%.
Neem contact met ons op voor meer informatie.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken we technologieën zoals cookies om apparaatinformatie op te slaan en/of te openen. Door toestemming te geven voor deze technologieën kunnen we gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als u geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit negatieve gevolgen hebben voor bepaalde functies en kenmerken.