Partner van groene energie voor bedrijven

Bewuster omspringen met energie is altijd een goede keuze. Suwie begeleidt bedrijven graag om stappen te zetten richting meer duurzaamheid. We analyseren samen de noden en wensen van je onderneming en zetten deze om in een voorstel op maat.

Zonnepanelen op het bedrijfsdak

Een gezond werkklimaat en een gevoelig lagere energiefactuur? Kies voor een industriële groene installatie.

Laadpaalinfrastructuur

Betrouwbare laadinfrastructuur als service voor medewerkers en bezoekers? We helpen je graag op de groene weg.

Bedrijfsbatterijen

De bedrijfsbatterij slaat het teveel aan opgewekte stroom op, klaar om later te gebruiken. Een slimme investering!

Duurzame warmtepomp

Een warmtepomp verwarmt of koelt op een milieuvriendelijke manier. Goed voor een aangename temperatuur én een lager E-peil.

Realisaties

Bekijk enkele van onze installaties. 

Zonnepanelen kunnen op vrijwel elk dak geplaatst worden. Ook tuinopstellingen of muurinstallaties zijn mogelijk. Om een optimaal design te ontwerpen, bekijken we graag dit situatie ter plaatse.  Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? We komen met plezier ter plaatse.

De prijs van een installatie is afhankelijk van het type dak, het kabeltraject, en de gewenste materialen. Omdat we graag een correcte offerte bezorgen, maken we deze prijs enkel op bij een plaatsbezoek.

Een gemiddeld gezin plaatst vaak 12 panelen. Hiervoor betaal je, afhankelijk van de technische situatie en gebruikte merken, 5000 tot 6000 euro. Deze prijs is inclusief btw, plaatsing en keuring.

 

We gebruiken enkel Tier-1 zonnepanelen met een productgarantie van minimum 25 jaar.  Daarbovenop krijg je nog een vermogensgarantie: ook na 25 jaar geniet je nog van 87% rendement!

Langere garanties zijn ook mogelijk. Je kiest zelf voor een fabrikant waar je je het beste bij voelt.

Wie nog een analoge teller heeft, ziet zijn teller terugdraaien als de zon schijnt. Op deze manier speelt het net voor batterij. Hiervoor betaal je een vergoeding, bekend als het prosumententarief.

Wie nog een analoge teller heeft, kan in principe zijn volledige jaarverbruik dekken met de productie.

Helaas wordt deze uitgefaseerd. Let op, niet alle analoge tellers draaien terug, en bij een dag/nacht teller ‘verlies’ je zonnestroom overdag, terwijl je er ‘s nachts nog koopt. Vraag meer uitleg aan je adviseur over je specifieke situatie.

De apparaten in je huis of bedrijf worden in eerste instantie voorzien van stroom vanuit je zonnepanelen. Dit heet zelfverbruik. Is er meer verbruik dan productie? Dan wordt de stoom vanuit het net aangevuld. Is er meer productie dan verbruik? Dan wordt de zonnestroom terug op het net gestoken. Hiervoor ontvang je een injectievergoeding.

Omdat je bij zelfverbruik geen energiekost én geen distributiekost betaalt, is het dus belangrijk om zoveel mogelijk verbruik en productie op elkaar af te stemmen.

Dit kan je doen door verbruik te spreiden, de oriëntatie van je panelen aan te passen, of met een thuisbatterij.

Een gezin met 2 buitenshuis werkenden, raakt gemiddeld aan 25-35% zelfverbruik.

Met een thuisbatterij kan dit makkelijk stijgen naar 80%.

Contacteer ons vrijblijvend

Wat kost een installatie voor zonne-energie bij je thuis?

Neem contact met ons op voor meer informatie.