Energie besparen met een warmtepomp

Een warmtepomp is hét duurzame alternatief voor een klassieke stookolie- of gasketel. Een lucht-lucht– of lucht-waterwarmtepomp? Ze verwarmen én koelen je woning allebei op een duurzame manier.

Reken op onze expertise voor een verwarmingsinstallatie op maat van je woning. We bespreken je situatie tot in de puntjes en zorgen voor de deskundige uitvoering met een hoogkwalitatieve warmtepomp.

Pluspunten van een warmtepomp

Slim en duurzaam verwarmen

Een warmtepomp heeft een minimale hoeveelheid elektriciteit nodig om je woning te verwarmen of koelen. De buitenunit haalt warmte uit de omgeving, binnen zorgt de warmtepomp voor een aangename leefomgeving. Er bestaan twee types:

  • Lucht-luchtwarmtepomp: het snelste systeem, met een binneninstallatie per kamer. De lucht-luchtwarmtepomp fungeert perfect als (bij)verwarming of airconditioning.
  • Lucht-waterwarmtepomp: de ideale combinatie met vloerverwarming. Als lagetemperatuursverwarming warmt dit systeem het water in vloerverwarming geleidelijk op, in de zomer zorgt het voor passieve koeling.

Beide warmtepompen laten zich perfect combineren met zonnepanelen  en een thuisbatterij. Zo haal je volop groene energie in huis én kun je jouw verbruik slim sturen.

Warmtepomp in Mijn VerbouwPremie

Voor deze premie komen beide types warmtepomp in aanmerking. De voorwaarden vind je bij de Vlaamse Overheid. Natuurlijk staan wij als als RESCert-gecertificeerde installateur ook voor je klaar bij vragen!

Ook duurzamer en efficiënter verwarmen?