Energie-onafhankelijk dankzij een thuisbatterij

Een thuisbatterij en zonnepanelen ? Dat is een gouden duo! De combinatie van de twee installaties wordt steeds interessanter. De batterij geeft de rentabiliteit van je zonnepanelen een flinke boost. Je slaat de opgewekte energie op en verbruikt deze wanneer nodig.

Benieuwd naar de mogelijkheden bij je thuis? We luisteren naar je noden en spelen hierop in met een plan op maat. Zo creëren we een installatie die perfect aansluit op je energieverbruik.

Pluspunten van een thuisbatterij

Hoe werkt een thuisbatterij?

Wanneer je zonnepanelen meer stroom opwekken dan er op dat moment wordt verbruikt, is er sprake van overcapaciteit. Die stroom vloeit naar het net … tenzij je een thuisbatterij hebt! Hiermee sla je de opgewekte energie op en gebruik je ze wanneer nodig. Daardoor is de combinatie met een warmtepomp  en een laadpaal razend interessant! 

Bovendien kan je jouw thuisbatterij ook ‘slim’ maken. De batterij functioneert dan op het ritme van je woning en weet perfect waarvoor de energie mag ingezet worden. Eerst de auto opladen en dan de airco starten? Absoluut.

Zeker zijn van groene energie?
Kies voor een thuisbatterij!