Laadpaalinfrastructuur voor bedrijven

Elektrische mobiliteit is in de bedrijfscontext aan een serieuze opmars bezig. Zijn de werkvoertuigen of leasingauto’s al elektrisch? Of plan je de switch in de toekomst? Dan zijn laadpalen op je bedrijfsterrein niet alleen handig, maar ook sneller, veiliger én goedkoper. Bovendien vormen ze een grote troef voor medewerkers én bezoekers.

We adviseren je graag over de juiste laadinfrastructuur voor jouw bedrijf, al dan niet geïntegreerd in een groene installatie. Ook voor de kwalitatieve plaatsing kun je op ons rekenen!

Pluspunten van laadinfrastructuur

Op weg naar een groener wagenpark

Een laadpaal is ontworpen om heel wat vermogen af te leveren, hierdoor krijgt oververhitting geen kans. Bovendien gaat het opladen veel sneller en efficiënter via de laadpaal dan aan een gewoon stopcontact.

Je wagen thuis opladen is een pak goedkoper, zeker als je een groene installatie hebt met zonnepanelen  en een bedrijfsbatterij. De stroom gaat rechtstreeks naar de laadpaal of je kunt werken met slimme laadschema’s. Zo wordt de ingeplugde auto enkel opgeladen bij overcapaciteit van de zon.

Fiscaal voordeel voor laadstation

Wist je dat je tot augustus 2024 geniet van een fiscaal voordeel bij het plaatsen van een publiek toegankelijk laadstation? Er geldt een aftrekpercentage van maar liefst 150%! Je vindt alle informatie bij de Vlaamse Overheid en uiteraard adviseren we je graag! 

Meer weten over laadinfrastructuur op het bedrijfsterrein?